Početna Novosti 95 pregleda

Policajci na biciklu patrolirat će Zagrebom

POLICIJA NA BICIKLU

Grad Zagreb je nabavio bicikle na kojima će policajci patrolirati ulicama Zagreba, čime se pridružuje Samoboru, Svetoj Nedelji, Velikoj Gorici i Zaprešiću koji su ih već uveli

Policija za obavljanje svojih zadaća koristi različita prijevozna sredstva, od helikoptera, kamiona, dostavnih vozila i osobnih automobila s oznakama ili bez. Vjerujemo kako su automobilisti vrlo dobro upoznati kako cestama i ulicama gradova voze i policijski skuteri, odnosno motocikli, a da sve više gradova ima policijske patrole na biciklima.

Grad Zagreb je nabavio bicikle koje će s policijskim oznakama koristiti policijske patrole na gradskim ulicama Zagreba, kako bi se povećala efikasnost rada policijskih slućbenika i kako bi bili brži te mobilniji u svojim reakcijama, osobito u užem centru grada. Tako se u Zagrebnu kreće s pilot projektom policijskih biciklističkih ophodnji ulicama grada Zagreba. Policijske ophodnje na biciklima prije Zagreba su već predstavili u Samoboru, Svetoj Nedelji, Velikoj Gorici i Zaprešiću, a na policijskim biciklima uglavnom patroliraju temeljni policajci.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.