Početna Novosti 93 pregleda

POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole

1
Vidi galeriju 1/5
POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole POLICIJA NA NOGAMA: U tri dana "krštenja mošta" danonoćne kontrole

Ove je godine zbog alkohola već poginulo 70 ljudi. Bit će uključeni maksimalan broj policijskih službenika i svi raspoloživi uređaji i oprema koji se koriste u kontroli prometa – uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica...

1 | Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

Primiče se Martinje, pa će policija od 10. do 13. studenoga, povodom blagdana sv. Martina i narodnog običaja krštenja mošta te očekivano povećana broja sudionika u cestovnome prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, "aktivnosti usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola".

1 | Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

Jer, u prvih deset mjeseci ove godine u nesrećama koje su prouzročili alkoholizirani vozači poginulo je čak 70 od ukupno 278 dotad smrtno nastradalih osoba. Tu strašnu statistiku još crnjom oslikavaju podaci kako su u tako prouzročenih 3659 prometnih nesreća i 492 osobe zadobile teške, a 1568 lake tjelesne ozljede.

1 | Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

Vozači će se za trajanja akcije nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

1 | Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

U ove ciljane aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica).

1 | Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.