Početna Novosti 200 pregleda

Porsche će uskoro predstaviti "sportski auto budućnosti"

FOTO: Porsche Newsroom

Porsche će, kako tvrdi, "ponuditi pogled prema naprijed i prema svojoj viziji sportskog automobila budućnosti"

Prije 75, godina, precizno 8. lipnja 1948., prvi Porsche model je dobio odobrenje za cestovnu vožnju, Bio je to 356 "No.1" Roadster, i Porsche taj datum smatra početkom proizvodnje svojih automobila. Zato će proizvođač iz njemačkog Zuffenhausena proslavit 75. godišnjicu posebnim događajem koji će se prenositi uživo kako bi ga mogao vidjeti cijeli svijet. Bit će emitiran na engleskom i njemačkom jeziku u 21:40 6. lipnja ove godine, a sastojat će se od pet cjelina: Heritage, Zeitgeist, Performance, Pioneering Spirit i Dreams.

Author: Porsche foto: Porsche

Svečanosti će uključivati ​​sve, od glazbe, svjetlosnih efekata i koreografije do bivših legendarnih i sadašnjih modela. Još važnije, Porsche će, kako tvrdi, "ponuditi pogled prema naprijed i prema svojoj viziji sportskog automobila budućnosti." Iz toga se trenutno ne može previše zaključiti, no čini se da Porsche sprema konceptni automobil koji bi trebao najaviti kako Porsche zamišlja budućnost svojih sportskih automobila.

Posljednjih godina bilo je dosta koncepata Porschea. O čemu se radi kod novog? Postoji nekoliko vjerojatnih scenarija, a svi uključuju elektrifikaciju. Mogli bismo vidjeti najavu potpuno električnog sportskog 718 koji dolazi 2025. ili prvi pak najavu za hibridni 911. "Šuška se" također da bi Porsche mogao najaviti hiperautomobil koji će zamijeniti 918 Spyder (na naslovnoj fotografiji). O čemu se radi, definitivno ćemo saznati idućeg četvrtka. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.