Početna Novosti 36 pregleda

Potvrđeno! PSA dizelaši su čisti kao 'suza'

PSA Peugeot Citroën
Vidi galeriju 1/2
Potvrđeno! PSA dizelaši su čisti kao 'suza' Potvrđeno! PSA dizelaši su čisti kao 'suza'

Službeno je potvrđeno od neovisnog izvora kako PSA Peugeot Citroën dizelski motori nemaju nepravilnosti vezane za emisiju plinova kakve ima VW

Afera oko Volkswagenovih dizelskih motora koji imaju nedozvoljeni software kojim se zaobilazilo testiranje ispušnih plinova, proširila se i na neke druge proizvođače, koji su osumnjičeni za isto ponašanje. Grupa PSA Peugeot Citroën prvo je sama provjerila svoje dizelske motore u ponudi i zaključila kako je sve u redu i da motori rade normalno i optimalno prema performansama koje su i planirane pri njihovoj konstrukciji i koje se postižu u realnim uvjetima na cesti. No, kako bi skinuli bilo kakvu sumnju grupa PSA Peugeot Citroën zatražila je mišljenje od neutralnih, nezavisnih institucija.

Javnosti su objavljeni rezultati testiranja koje je tehnički odbor proveo pod vodstvom ministrice ekologije Ségolène Royal i koji potvrđuju kako na vozilima grupe PSA Peugeot Citroën ne postoje nikakve nepravilnosti. Nadležni francuski Auto-moto savez (UTAC) testiranja je proveo radi provjere sukladnosti vozila u pogledu emisije štetnih plinova. Rezultati pokazuju primjerenost tehnoloških odabira grupe PSA Peugeot Citroën u pogledu obrade štetnih plinova.

 PSA Peugeot Citroën | Author:  PSA Peugeot Citroën foto: PSA Peugeot Citroën

Ti rezultati potvrđuju učinkovitost sustava za naknadnu obradu emisija, BlueHDi koji na principu tehnologije SCR (Selective Catalytic Reduction) smještene ispred pročistača krutih čestica (FAP) obrađuje dušične okside (NOx) koje ispuštaju dizelski motori. Ova tehnologija primjenjuje se od kraja 2013. godine na svim dizelskim vozilima Grupe, usklađenima s normom Euro 6. PSA Peugeot Citroën izvještava da nije bila predmetom pretresa Glavne uprave za tržišno natjecanje, potrošnju i suzbijanje prijevara (DGCCRF).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.