Početna Novosti 2563 pregleda

Povijesna suradnja na pomolu: Spajaju se Ford i VW?

FOTO: NZ Autocar

Ova dva proizvođača automobila, koja su među najvećima na svijetu, potpisali su predugovorni sporazum još u lipnju te su njime dogovorili temelje strateškoga partnerstva

Author: TechCrunch foto: TechCrunch

Fokusirani su prije svega na zajednički razvoj serije komercijalnih vozila, ali radit će i na što boljemu zadovoljavanju sve zahtjevnije potražnje kupaca. Prema riječima industrijskih stručnjaka, to bi moglo značiti kako Ford i Volkswagen razmišljaju o punopravnom spajanju i izmjeni glavnice, što bi moglo rezultirati formiranjem najveće tvrtke u autoindustriji.

Author: Top Gear foto: Top Gear

Tako bi njemački VW mogao profitirati od Fordove snažne pozicije na američkome tržištu, pogotovo u sekmentima SUV-ova i pickupa, a Fordu će korisna biti Volkswagenova pomoć na europskome tržištu, u Latinskoj Americi i Kini. Također dva bi proizvođača mogli dijeliti platforme i pomoći si međusobno u proširivanju ponude modela. Stručnjaci i analitičari tvrde kako dvije tvrtke trenutno razrađuju detaljan plan ove suradnje. Hoće li biti produktivni te hoće li ova situacija rezultirati pravim partnerstvom Volkswagena i Forda, vrijeme će pokazati.

Author: NZ Autocar foto: NZ Autocar

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.