Početna Novosti 403 pregleda

Problemi sa zračnim jastucima: Toyota povlači 1,6 milijuna vozila

FOTO: Toyota

Toyota je najprije objavila da povlači 1,06 milijuna automobila. Europa je posebno pogođena s 946.000 vozila, uglavnom modela Avensis i Corolla

 

Japanska Toyota objavila je u četvrtak da povlači više od 1,6 milijuna vozila u svijetu, zbog problema sa zračnim jastucima. Prvo je bila objavila kako povlači 1,06 milijuna automobila. Europa je posebno pogođena s 946.000 vozila modelskih godina od 2002. do 2015., uglavnom modela Avensis i Corolla.

Toyota i Uber | Author: Toyota / Uber foto: Toyota / Uber

Sustav zračnih jastuka mora biti zamijenjen, kaže tvrtka. 'Može doći do internog kratkog spoja' koji će oštetiti sustav, pojasnila je. U nekim slučajevima, može doći do deaktivacije zračnog jastuka, kao i sustava koji omogućuje pojasevima da se blokiraju u slučaju sudara.

Toyota | Author: Fortune foto: Fortune

'U drugim slučajevima, sustav se može nehotično aktivirati', dodaje Toyota, što povećava izglede za ozljede ili nesreće

Toyota je povukla u drugom valu još 600 tisuća automobila od kojih 255.000 u Europi. U tim vozilima moraju se postaviti novi sustavi za napuhavanje zračnih jastuka na strani suvozača.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.