Početna Novosti 430 pregleda

Projekt Boranka: Dacia pomaže u pošumljavanju

Dacia Duster u projektu Boranka
FOTO: Renault Hrvatska

Uz višegodišnje sponzorstvo HGSS-a, društveno korisni angažman marke Dacia ponovno je vidljiv kroz sudjelovanje u projektu Boranka. Dacia je, noseći titulu NeoBORivog pomagača Boranke, od rujna do kraja studenog 2018. organizatorima akcije ustupila na korištenje dvije Dacije Duster s pogonom na četiri kotača

 

Projekt Boranka je akcija pošumljavanja opožarenih područja u okolici Splita i Solina, koju će od početka rujna do kraja studenoga 2018. svakoga vikenda provoditi Savez izviđača Hrvatske, u suradnji s medijskim pokroviteljem 24sata i partnerima HGSS-om, Hrvatskim šumama, Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i DUZS-om. 

Author: Renault Hrvatska foto: Renault Hrvatska

Osim izviđača, sadnice će saditi više od dvije i pol tisuće volontera iz cijele Hrvatske, učenici i studenti, te razne udruge i institucije. Hrvatske šume osigurale su sadnice, HGSS će pomoći u organizaciji i logistici, a Savez izviđača Hrvatske će u dvjema Dacijama Duster s pogonom na četirima kotačima obilaziti lokacije sadnje, koordinirati radove, prevoziti volontere i opremu te se pobrinuti da prirodne ljepote Hrvatske budu obnovljene i zaštićene.

Dacia Duster u projektu Boranka | Author: Renault Hrvatska foto: Renault Hrvatska

I poput partnerstva s HGSS-om, suradnja marke Dacia i projekta Boranka proizašla je iz njihovih zajedničkih vrijednosti i filozofije koja se temelji na jednostavnosti, velikodušnosti te pametnim i pouzdanim odabirima u životu. Upravo je takva i ova akcija: zasaditi drvo jednostavna je aktivnost s dalekosežnim vrlo pozitivnim posljedicama, ujedno je to velikodušan čin jer će u narasloj šumi uživati tek neke buduće generacije, a pametnim potezima poput ovog osiguravamo obnovu i oporavak prirode uništene uglavnom ljudskom nepažnjom te ublažavanje posljedica globalnoga zatopljenja.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.