Početna Novosti 136 pregleda

Prvi SUV talijanskog proizvođača sportskih automobila

Maserati Levante

Maserati Levante, prvi SUV talijanskog proizvođača, smatra se jednim od najvažnijih modela ove marke u ovom desetljeću

Talijanski proizvođač sportskih automobila konačno je prvi put službeno pokazao serijsku verziju svog prvog crossover SUV-a na autosalonu u Ženevi. Iskorak je to ove sportske marke u crossover SUV segment čija popularnost i dalje raste. A sve je počelo SUV konceptom Kubang 2003. godine i eto potrajalo je sve do ove godine da se dođe do serijske verzije. Levante koristi tehniku automobila Jeep Grand Cherokee, a izrađen je na osnovi platforme modela Ghibli i Quattroporte. Smatra ga se jednim od najvažnijih modela marke Maserati u ovom desetljeću.

Maserati Levante pokreće 3,0 V6 twin-turbo motor koji dolazi iz Ferrarija, a ima snagu 350 i 430 KS. Ima Q4 pogon na sve kotače. Do stotke sprinta za 5,2 sekunde, a slabija verzija za šest..Potrošnja goriva je 10,7 l/100km, dok snažnija verzija popije 10,9 litara.U ponudi će biti i dizelski motor sa 275 KS koji do stotoke sprinta za 6,9 sekunde, a popije 7,2 l/100km. Raspodjela mase je 50:50 između prednje i stražnje osovine, a u Maseratiju posebno naglašavaju kako njihov Levante ima najniže postavljenu karoseriju i najniže težište u klasi, a tu je i zračni ovjes podesiv u pet nivoa. Najveća brzina benzinske verzije je 251, odnosno 264 km/h, a dizelska pojuri 230 km/h. Godišnji plan prodaje je 50.000 primjeraka. Cijena mu se kreće oko 66.000 eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.