Početna Novosti 1406 pregleda

Prvotravanjska šala opako koštala Elona Muska

Elon Musk
Vidi galeriju 1/2
Prvotravanjska šala opako koštala Elona Muska Prvotravanjska šala opako koštala Elona Muska

Šef kompanije Tesla Motors za 1. travanj našalio se kako je njegova tvrtka bankrotirala, ali odmah nakon toga dionice te kompanije pale su 2,5 posto...

'Usprkos naporima da prikupimo novac, uključujući i masovnu prodaju uskršnjih jaja, žao nam je što moramo objaviti da je Tesla totalno bankrotirala. Toliko smo bankrotirali da nećete povjerovati', objavio je prvo Musk

Elon Musk | Author: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL foto: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL

No, čini se kako svaka njegova nepromišljena izjava, uključujući i ovu prvotravanjsku šalu, negativno utječe na status njegove tvrtke. Sve više svjetskih medija najavljuje propast kompanije u idućih nekoliko mjeseci.  

Elon Musk i Tesla Roadster | Author: Handout/REUTERS/PIXSELL foto: Handout/REUTERS/PIXSELL

John Thompson, direktor američkog investicijskog fonda, izjavio je kako se Tesli piše jako crno ako ne dobije priljev svježega kapitala u roku nekoliko mjeseci.

1 ČAK 675 MILIJUNA DOLARA Tesla bilježi rekordni gubitak: Može li Model 3 spasiti tvrtku?

Usporedio je Teslu s Fordom, koji je prošle godine proizveo šest milijuna automobila uz profit 7,6 milijardi dolara, a Tesla Motors je proizvela 100.000 automobila uz gubitak dvije milijarde. Svima je jasno kamo takve brojke vode i ako Elon Musk ne izvuče 'asa iz rukava', u obliku novih sredstava, Tesla bi mogla doživjeti kraj već do kraja ove godine. 

Elon Musk u novim problemima | Author: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL foto: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL

 

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.