Početna Novosti 19 pregleda

Putin subvencijama brine o prodaji automobila

Rusija tržište
Vidi galeriju 1/5
Putin subvencijama brine o prodaji automobila Putin subvencijama brine o prodaji automobila Putin subvencijama brine o prodaji automobila Putin subvencijama brine o prodaji automobila Putin subvencijama brine o prodaji automobila

Zbog usporavanja gospodarstva i dramatičnog pada prodaje novih vozila, ruska vlada pripremila je mjere i financije za subvencioniranje kupnje novih auta

Ruska vlada će u prvoj polovini 2016. uložiti 20 milijardi rubalja (oko 200 milijuna eura) kao potporu posrnuloj prodaji automobila na vlastitom tržištu. Drastičan pad prodaje rezultat je pada tečaja, gospodarskog usporavanja, niske cijene nafte i zapadnjačkih sankcija zbog političke situacije s Ukrajinom. Mjere programa uključuju subvencije kod kupnje po principu staro za novo, te subvencije za auto kredite i leasing.

Rusija tržište | Author: Auto start foto: Auto start

Do studenog 2015. pad prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine iznosi čak 43%. Po najcrnijim scenarijima u 2016. bi u Rusiji mogli biti prodano tek 1,1 milijuna novih automobila, što je malo s obzirom na populaciju koja broji preko 140 milijuna stanovnika. 

Rusija tržište | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.