Početna Novosti 431 pregleda

Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto

NOVA LADA GRANTA
Vidi galeriju 1/5
Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto Rat cijena u Njemačkoj! Granta je najjeftiniji novi auto

Nova Lada Granta se prodaje po diskontnoj cijeni od samo 6.750 eura, pa je uvjerljivo najjeftiniji novi automobil u Njemačkoj, jeftiniji i od Dacia Sandera

Očito kako je rat cijena među najjeftinijim novim automobilima u Njemačkoj u punom zamahu. Njemački kupci koji nemaju previše novaca (da i takvih ima u Njemačkoj) trljaju ruke, jer profitiraju od rata proizvođača koji svojim najjeftinijim modelima dodatno snižavaju cijene, kako bi baš njihov model automobila dobio atraktivnu titulu najjeftinijeg novog automobila na njemačkom tržištu. Nedavno smo pisali o jednom takvom jeftilenu – Lada Kalina II.

NOVA LADA GRANTA | Author: lada foto: lada

Ruski automobil Lada Granta je mala trodijelna limuzina sa četvora vrata kojoj je u Njemačkoj drastično snižena cijena za čak 1.240 eura, pa se sada prodaje za samo 6.750 eura. Tako je do nedavno najjeftiniji model Dacia Sandero izgubila tu titulu, jer se prodaje po cijeni od 6.890 eura. Treći na toj diskontnoj top listi je Mitsubishi Space Star koji se prodaje za 6.990 eura. Iza njih dolaze Škoda Citigo i Peugeot 108 za 8.890 eura.

NOVA LADA GRANTA | Author: lada foto: lada

Prave diskontne cijene, a kupci jure u njihove autosalone. Doduše, treba priznati kako se kod ovako niskih cijena radi tek o osnovnim modelima s početka ponude koji su dosta ogoljeni, pa za električne prozore sprijeda, radio ili klima uređaj treba doplatiti. Novu Ladu Grantu pokreće staromodan 1,6 litarski četverocilindrični benzinski motor sa samo dva ventila po cilindru koji daje najveću snagu 87 KS i najveći okretni moemnt 149 Nm. Motor ima Euro 5, a prema navodima proizvođača u prosjeku potroši 6,6 l/100km.

NOVA LADA GRANTA | Author: lada foto: lada

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.