Početna Novosti 2039 pregleda

Renault najavio još jedan SUV. Sad će ih imati čak sedam!

FOTO: Renault

Novi model zvat će se Symbioz i bit će to još jedan kompaktni SUV C-segmenta kojeg u Renaultovoj ponudi već predstavljaju Austral, Megane Conquest i električni Scenic E-Tech

Nikada ne možete imati previše. Očito se tom logikom vodio Renault kada je odlučio svoju ponudu povećati za još jedan SUV. Bit će to šesti SUV automobil ovog proizvođača na europskom tržištu.

Novi model zvat će se Symbioz i bit će to još jedan kompaktni SUV C-segmenta kojeg u Renaultovoj ponudi već predstavljaju Austral,  Megane Conquest i električni Scenic E-Tech. Renault je objavio prvi teaser modela koji bi se u ponudi trebao smjestiti između Captura i Australa. 

Author: Renault foto: Renault

Teaser pruža uvid u dizajn automobila. Symbioz je očito dizajniran više kao električni Renault modeli Scenic E-Tech ili Megane E-Tech, no za pogon će koristiti hibridni sklop. To bi trebao biti dobro poznati hibridni E-Tech pogon sa 145 KS koji se već koristi u Cliju, Capturu i Meganeu Conquestu. U kombinaciji s najavljenom masom manjom od 1500 kg, to bi trebalo značiti potrošnju od 4,7 – 6,5 l/100 km u raznim uvjetima po WLTP ciklusu.

Najavljene su i neke nove tehnologije, poput "Solarbay" panoramskog staklenog krova s tehnologijom na bazi tekućeg kristala, koji se može zatamniti. 

Author: Renault foto: Renault

Renault tvrdi da postoje vrlo dobri razlozi za prilično neobičan naziv: "Symbioz zvuči kao simbioza, izvedeno iz starogrčkog 'Symbiosis', što znači 'živjeti zajedno'. Izraz zvuči slično na mnogim jezicima i dobro je razumljiv za široku publiku", objavio je Renault u svojem priopćenju. 

A za one koji se pitaju što će Renaultu novi SUV i kako se on uklapa u ponudu njihovih SUV-a, za kraj donosimo popis svih Renaultovih SUV modela s njihovim duljinama iz kojeg se vidi da Symbioz zaista popunjava prazninu u ponudi ako iz nje izuzmemo električni Scenic.

Renault Captur 4,23 m motori s unutarnjim izgaranjem
Renault Symbioz 4,41 m  motori s unutarnjim izgaranjem
Renault Scenic E-Tech 4,47 m električni
Renault Austral 4,51 m motori s unutarnjim izgaranjem
Renault Megane Conquest 4,56 m motori s unutarnjim izgaranjem
Renault Rafale 4,71 m motori s unutarnjim izgaranjem
Renault Espace 4,72 m motori s unutarnjim izgaranjem

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.