Početna Novosti 2142 pregleda

Renault ne odustaje: stiže nova generacija Espacea

FOTO: Renault

Šesta generacija Espacea neće biti monovolumen, kao do sada, već će se najveći Renaultov automobil preobraziti u SUV

Renault Espace ove godine navršava 40 godina, a francuski proizvođač proslavit će godišnjicu legendarnog imena s potpuno novom generacijom modela. Suprotno ranijim očekivanjima, šesta generacija Espacea debitirat će ovog proljeća, no to neće biti monovolumen, kao do sada, već će se najveći Renaultov automobil preobraziti u SUV. Renault je sada objavio prvi teaser video za novi automobil, no na njemu ne otkrivaju gotovo ništa.

To da Espace postaje SUV zapravo nije veliko iznenađenje. Logično je da Renault pokušava zadržati poznato i uspješno ime, ali je isto tako logično da odustaju od monovolumena, klase koja odumire i zamjenjuju koncepciju SUV-om za kojima je ogromna potražnja. Novi Espace trebao bi se nuditi u izvedbama s pet i sedam sjedala, a Renault za sada ne otkriva previše dodatnih  detalja.

Author: Renault foto: Renault

Špijunske fotografije već su pokazale da će novo vozilo po dizajnu biti vrlo slično Australu. Francuski proizvođač automobila potvrđuje da će Espace koristiti CMF-CD platformu, isto kao Austral,a li i Nissan X-Trail ili Mitsubishi Outlander. Ista arhitektura također je korištena kao osnova za odlazeći Espace, koji je bio crossover između monovolumena i SUV-a.

Author: Renault foto: Renault

Renault kaže da će novi Espace biti "udoban, inovativan i vrhunski  u ponudi". Ovo je malo nejasno, no čini se da će marka lansirati novi Espace kao model koji će predstavljati vrh njihove ponude s više luksuza, a možda i prostora od Australa. Očekuje se da 
šesta generacija Espacea biti pokretana blagi hibridnim 1,3-litrenim četverocilindrašem sa 140 KS i nekoliko potpuno hibridnih pogona, a ne isključuje se ni plug-in hibridna verzija. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.