Početna Novosti 17283 pregleda

Rimac objavio: Prvi Hrvat je kupio Neveru!

FOTO: Rimac Automobili

Neurokirurg Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyu prvi je Hrvat koji je kupio Neveru. Vozi crnu Neveru s crvenim detaljima, no ne navodi se koliko je njegova verzija koštala. Osnovna je oko 2 milijuna eura

Neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je prvi Hrvat koji je kupio Rimac Never, električnu superjurilicu koja u osnovnoj verziji košta oko 2 milijuna eura. 

Iz Rimca navode da ovo ima posebnu vrijednost za kompaniju, s obzirom na to da je tvrtka Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrtku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje.

Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Hrvatski kupac svoj je hiperautomobil Rimac Neveru preuzeo putem jednog od Bugatti Rimac prodajnih predstavnika, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. Njegovo putovanje započelo je s YouTube videom u kojem je bio impresioniran kompanijom i automobilom.

Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Branko je svoj interes izrazio odmah, a u više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije svog automobila, i pratio proizvodnju svoje Nevere, Dr. Škovrlj se odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; tzv. Predator Black „Fantasy“ završni sloj - s unutrašnjošću od crvene kože, navode u Rimcu.

Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Na eksterijeru se ističu sjajne crvene kočione čeljusti, skrivene iza Infinitus kotača, a na unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimac automobile.

Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

"Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji", rekao je Mate Rimac.

Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Nevera je dizajnirana i razvijena, te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima diljem svijeta. Auto je dosad postavio 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord Nürburgring staze za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme Goodwood staze u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.