Početna Novosti 119 pregleda

Rimčeva tvrtka za robotaksije promijenila ime. Premijera auta u srijedu

Tvrtka već ima i web stranicu na kojoj je trenutno samo vidljiv brojčanik koji odbrojava do premijere u srijedu

Samo tjedan dana nakon premijere novog Bugattija Tourbillona još jedna tvrtka Mate Rimca imat će vrlo značajnu, možda i povijesnu premijeru. Radi se o budućem robotaksiju čiju premijeru je Rimac nedavno najavio u videu.

"Pokazat ćemo vozilo, otkriti ime i pokazati mnoge druge stvari vezane uz vozilo. To je nešto jako specijalno, bit ćete iznenađeni", rekao je Mate Rimac na videu koji je objavio.

No i prije same premijere auta koja će se dogoditi u srijedu, stiglo je i prvo iznenađenje. Tvrtka Project 3 Mobility koja stoji iza razvoja robotaksija promijenila je ime u Verne, po slavnom francuskom vizionarskom piscu znanstvene fantastike čije su se mnoge pretpostavke iz knjiga do danas ostvarile. Tvrtka već ima i web stranicu na kojoj je trenutno samo vidljiv brojčanik koji odbrojava do premijere u srijedu.

Author: Facebook foto: Facebook

"Od danas Project 3 Mobility, hrvatska kompanija koja razvija novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, postaje Verne. Buduća usluga koju kompanija razvija nosit će ime Verne po Julesu Verneu, slavnom piscu za kojeg se kaže da je čovjek koji je izumio budućnost dok će Verne revolucionarizirati način kako se krećemo u gradovima", priopćili su iz kompanije.

Author: Zvonimir Barišin/PIXSELL foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

“U 19. stoljeću Jules Verne predstavio je sliku svijeta kakav će biti u 21. stoljeću te je bio iznimno točan u svom predviđanju i zato smo upravo po njemu nazvali našu tvrtku Verne. Baš kao što je on pisao priče o nevjerojatnim avanturama i novim izumima, tako i mi želimo stvarati uzbudljive, nove izume koje će ljudi koristiti u budućnosti. Kao što je Jules Verne koristio temu putovanja kao pokretačku snagu u svojim pričama, mi u Verneu koristimo je kao inspiraciju u oblikovanju budućnosti ispunjene maštovitim inovacijama i stvarnim postignućima”, rekao je Ignazio Morello, kreativni direktor u Verneu.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.