Početna Novosti 2236 pregleda

Saga se nastavlja: Amerikanci ponudili Nijemcima 0 % carine

Trump zabranjuje uvoz europskih automobila
Vidi galeriju 1/3
Saga se nastavlja: Amerikanci ponudili nijemcima 0% carine Saga se nastavlja: Amerikanci ponudili nijemcima 0% carine Saga se nastavlja: Amerikanci ponudili nijemcima 0% carine

Američki je ambasador rekao direktorima Daimlera, Volkswagen, i BMW-a da će Trump prestati s prijetnjama, ako Bruxelles ukine carine na američke automobile

VW | Author: Naples Herald foto: Naples Herald

Njemačka je medijska kuća Handelsblatt objavila kako je u srijedu u Američkoj ambasadi održan sastanak direktora Daimlera Dietera Zetschea, BMW-a Haralda Krugera i VW-ova Herberta Diessa. Američki im je predsjednik, preko svog ambasadora, poručio da će prestati s prijetnjama ako Bruxelles ukine carine na uvoz američkih automobila iz SAD-a u Europu.

Trump zabranjuje uvoz europskih automobila | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Daimleru i Volkswagenu nisu htjeli komentirati tu informaciju, a iz BMW-a stiže vijest kako još nisu spremni dati izjavu o toj informaciji. Komentar na tu temu nije htjela dati ni predstavnica njemačkoga ministarstva, kao ni predstavnica Europske komisije, ali je najavila da će predsjednik spomenute komisije Jean-Claude Juncker održati sastanak s Donaldom Trumpom krajem srpnja.

MERKEL | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Njemačka je kancelarka također uključena, a nakon što je upozorila Trumpa koliko je opasan 'trgovački rat', dala je izjavu kako je spremna podržati pregovore o smanjenju tarifa na uvoz američkih automobila te je dodala kako nikako ne bi bilo u skladu s pravilima Svjetske trgovačke organizacije da Europa jedino SAD-u smanji tarife na uvoz vozila.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.