Početna Novosti 20 pregleda

Savršena guma! Je li to samo fikcija ili skora realnost?

GUME BUDUĆNOSTI DOLAZE

Savršene gume budućnosti ili znanstvena fantastika u promidžbene svrhe? Guma koja se, prema potrebi, prilagođava svim terenima

Predstavljamo gumu budućnosti u videu koji je sadržaja i oblika kao kompjutorska igra, te kao takve spadaju u futurističke autombilske gume koje mogu mijenjati svoj oblik i profil ovisno o podlozi po kojoj se vozi. Naravno sve je to znanstvena fantastika, ali tko zna, možda jednog dana ova ideja i zaživi u serijskoj proizvodnji. Korejski proizvođač guma ove prototipne gume je razvio u suradnji sa studentima sa sveučilišta za dizajn, inženjerstvo i poslovanje u Pforzheimu. Napominjemo kako prikazane gume Boostrak, Alpike i Hyblade postoje samo virtualno, ne i u praksi, te kako je ovaj video kompjutorski generiran. Boostrac gums se sastoji od šesterokutnih blokova koji se mogu raširiti ovisno o težini terena. Alpike guma se može prilagoditi i proširiti kako bi se lakše vozilo kroz snijeg, a HyBlade guma je zamišljena za vožnju kroz vodu. Tako ova guma može mijenjati oblik gazne površine gume kako bi se ona oblikom i karakteristikama prilagodila podlozi za maksimalni kontakt i prijenos snage.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.