Početna Novosti 6458 pregleda

Slovenci najavili auto koji bi trebao nadmašiti Neveru

FOTO: Tushek

Tvrtka Tushek ovih je dana najavila model Aeon, novi hiperautomobil  za kojeg Slovenci tvrde da će "dominirati" tržištem hiperautomobila

Unatoč brojnim najavama ambicioznih projekata Nevera je još uvijek broj jedan kada je u pitanju svijet najsnažnijih serijskih hiperautomobila. Sada nam je stigla još jedna najava automobila koji bi mogao "skinuti skalp" Neveri, i to iz susjedne nam Slovenije. Bivši vozač utrka  Aljoša Tušek radi na razvoju elektrificiranih hiperautomobila koji bi zaista bili nešto posebno, no samo pod uvjetom da se projekt zaista i ostvari. Naime, on je još uvijek samo "lijepa ideja" koja vjerojatno još nije blizu realizacije. 

Author: Tushek foto: Tushek

Tvrtka Tushek ovih je dana najavila model Aeon, novi hiperautomobil  za kojeg Slovenci tvrde da će "dominirati" tržištem hiperautomobila. Trebao bi biti dostupan s dva različita pogona koji bi pomaknuli granice onoga što danas smatramo snažnim i brzim. 

Author: Tushek foto: Tushek

Najzanimljiviji među njima je Aeon E, potpuno električni auto sa snagom od 2535 KS. To bi uz najavljenu masu od samo 1600 kilograma bio "Aspirin za Neveru", no pričekajmo da vidimo što će biti od cijelog projekta. 

Author: Tushek foto: Tushek

Druga verzija bio bi Aeon H, plug-in hibrid s V8 motorom i električnim motorima. Ova varijanta imala bi 1957 KS uz još manju masu koja bi iznosila 1480 kilograma. Tvrtka Tushek najavljuje i revolucionarnu aerodinamiku, a za nekoliko tjedana bi trebali otkriti plan proizvodnje i još mnogo detalja uključujući performanse koje će sigurno "oduzimati dah".

Author: Tushek foto: Tushek

Iako se sve ovo čini prilično nevjerojatno, Tushek već ima iskustva u razvoju i proizvodnji superautomobila. Već su ranije napravili model TS 900 koji je imao 950 KS i ubrzavao do 100 km/h za 2,7 sekundi. Možda zaista dočekamo ozbiljnu konkurenciju Neveri iz našeg susjedstva, gdje smo je iskreno, najmanje očekivali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.