Početna Novosti 5946 pregleda

Srušen apsolutni rekord Nurburgringa, star 35 godina!

Porsche srušio apsolutni rekord Nurburgringa!

Službeno je, Timo Bernhard odvozio je jedan krug na Nordschleifeu u 5 minuta i 19,55 sekundi, vozeći Porsche 919 Hybrid Evo

Porsche je odlučio srušiti 35 godina star apsolutni rekord pokojnog Stefana Bellofa, koji je 1983. jedan krug 'Zelenoga pakla' odvozio za 6 minuta i 11,13.sekundi. Danas, tri i pol desetljeća poslije, nasljednik legendarnoga Porschea 956 C srušio je apsolutni rekord za gotovo minutu!

Porsche srušio apsolutni rekord Nurburgringa! | Author: YouTube foto: YouTube

Timo Bernhard, Porscheov vozač, bolidom kojim se lani natjecao na utrkama izdržljivosti (u ovoj verziji bez restrikcija), odvozio je krug dugačak 20,66 kilometara u samo 5 minuta i 19 sekundi. No, u Porschu kažu kako ovo nije krajnji domet njihova bolida, oni vjeruju kako je moguće odvoziti jedan krug Ringa za manje od 5 minuta. 

Porsche srušio apsolutni rekord Nurburgringa! | Author: porsche foto: porsche

Zasad ostaje dovoljnih 5:19,55, a to je vrijeme 52 sekunde bolje od 'staroga' rekorda, spočetka osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.