Početna Novosti 834 pregleda

Stiže nam Rafale. Ne, ne mislimo na zrakoplov...

FOTO: Renault

Najprestižniji Renault zvat će se Rafale, isto kao moćni Dassaultov borbeni zrakoplovi koje je Hrvatska kupila od Francuske

Renault je predstavio ime svog budućeg coupé SUV-a koji će predstavljati sam vrh njegove ponude. Najprestižniji Renault zvat će se Rafale, isto kao moćni Dassaultov borbeni zrakoplovi koje je Hrvatska kupila od Francuske kao zamjenu za prastare MIG-ove 21.   

Novi Rafale zaokružuje ponudu Renaultovih modela pokretanih hibridnim motorima E-Tech i temeljenim na Renaultovoj platformi CMF-CD. Nakon Australa, SUV-a s 5 sjedala, i Espacea, SUV-a s 5 ili 7 sjedala, na istoj osnovi će nastati elegantni SUV koji će svojim dimenzijama i koncepcijom spadati u srednju klasu. 

Author: Renault foto: Renault

Ime Rafale nije nadahnuto istoimenim mlaznim lovcem, ali je jednim drugim zrakoplovom. Početkom 20. stoljeća je Renault bio pionir proizvodnje motora s unutarnjim izgaranjem za automobile, ali i za vlakove i zrakoplove. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi zrakoplovi nosili su imena po poznatim vjetrovima. Tako je i C460, sportski jednosjed namijenjen za rušenje brzinskih rekorda, 1934. dobio ime RAFALE.

Author: Renault foto: Renault

Osim što je otkrio ime novog modela Renault je objavio i jednu fotografiju na kojoj je vidljiva samo zakamuflirana silueta novog auta. Više detalja nije otkriveno. Svjetska premijera novog Renaulta RAFALE održat će se na 54. Pariškom zrakoplovnom mitingu koji će se 18. lipnja održati u pariškoj zračnoj luci Le Bourget. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.