Početna Novosti 299 pregleda

Stiže nasljednik: Ovo je prva fotografija novog Citroëna C3

FOTO: Citroen

Fotografija prikazuje prednji dio novog Citroëna C3, čije linije podsjećaju na koncept Oli predstavljen 2022. godine

Uskoro nam stiže novi Citroën C3. Kao što je ranije najavljeno, četvrta generacija francuskog gradskog automobila debitirat će u listopadu 2023., a dolazak na tržište je predviđen za početak 2024. godine. Kako je najavio šef marke Thierry Koskas, glavna novost će biti električna verzija ë-C3, koja bi trebala koštati manje od 25.000 eura i tako biti jedan od najjeftinijih električnih auta na tržištu. 

Kako će izgledati novo izdanje do sada je bila potpuna tajna, no fotografija skrivena unutar proizvođačeve prezentacije financijskih rezultata prve polovice 2023. je otkrila prve detalje. Slika prikazuje prednji dio novog Citroëna C3, čije linije podsjećaju na koncept Oli iz prošle godine (slika ispod) . Dizajn auta bi trebao biti pomalo "kockast" i prilično različit od konkurencije. Unutrašnjost će također vjerojatno biti malo nadahnuta Olijem.

Author: Citroen foto: Citroen

Čini se da automobil na slici malo nalikuje na SUV, pa se pretpostavlja da bi Citroën s novim modelom mogao napustiti tradicionalni koncept gradskog auta i ponuditi svojevrsni mali crossover. Pogoni bi se trebali dijeliti s drugim modelima iz Stellantisa te bi se u auto mogli ugrađivati 1.2 PureTech blagi hibridni benzinski motori sa 100 i 130 KS te neelektrificirane varijante istog motora sa 75 i 100 KS .

Što se tiče električnog pogona Citroën očito sprema nešto novo. Gotovo svi Stellantis modeli koriste iste električne pogone, no oni se svojim cijenama kreću na razini od oko 40.000 eura. Nema šanse da će i električni C3 za 25.000 eura dobiti isti pogon. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.