Početna Novosti 2316 pregleda

Svaki šesti vozač BMW-a 420d kažnjen, svaki peti kriv za štetu

Svaki peti vozač BMW-a 420d izazvao je prometnu nesreću
FOTO: T. Gaulke

Mnogi smatraju kako su vozači BMW-a, Audija i Mercedesa najopasniji na prometnicama, a sada to i statistika potvrđuje

Svaki peti vozač BMW-a 420d izazvao je prometnu nesreću | Author: Cornwall live foto: Cornwall live

Osiguravajuća kuća GoCompare napravila je istraživanje o automobilima koji najčešće uzrokuju prometne nesreće na britanskim prometnicama. Ono se dijeli na dva dijela - prometne prekršaje i prometne nesreće. Na objema listama uvjerljivo 'vodi' BMW 420d. Čak je 17,1 posto vozača BMW-a kažnjeno za neki prekršaj, a osiguranje je moralo intervenirati i isplatiti odštetu drugoj strani u čak 21,3 posto slučajeva, što bi značilo da je svaki peti vlasnik 'četvorke' nekome napravio štetu.

Audi A5 Coupe | Author: Audi foto: Audi

Nisu ni vozači Audija A5 i Mercedesa C220/E220 puno bolji s postotcima (15,5 i 14,8). Vidljivo je na gornjoj tablici - među prvih deset su čak pet Mercedesa, još jedan Audi (Q7) te britanski Jaguar XF i Range Rover. 

Svaki peti vozač BMW-a 420d izazvao je prometnu nesreću | Author: South Cast Register foto: South Cast Register

'Vjerojatno nije iznenađujuće što snažni luksuzni modeli drže prva mjesta, jer se mnogi od tih modela, odnosno njihovih vlasnika, svakodnevno vozi na posao po autocesti i po gradskim gužvama. Samim time ti vozači imaju veću vjerojatnost za dobivanje kazne, ali i za potencijalnu prometnu nesreću', izjavio je glasnogovornik GoComparea Matt Oliver

Svaki peti vozač BMW-a 420d izazvao je prometnu nesreću | Author: Cornwall live foto: Cornwall live

Britansko istraživanje je također pokazalo da najmanje nesreća uzrokuju gradski automobili, posljednjih deset automobila na ljestvici su svi gradski. Najmanje nesreća su prouzrokovali vlasnici Vauxhalla Agile i Hyundaija i10, s 4,1 % i 4,3 %, a vrlo blizu su im i Nissan Micra i Kia Picanto.

Hyundai i10 | Author: Hyundai foto: Hyundai

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.