Početna Novosti 13 pregleda

Svakom prevarenom kupcu VW daje 5000 dolara

dizelgate
Vidi galeriju 1/3
Svakom prevarenom kupcu VW daje 5000 dolara Svakom prevarenom kupcu VW daje 5000 dolara Svakom prevarenom kupcu VW daje 5000 dolara

Volkswagen je s Vladom SAD-a postigao dogovor oko odštete koja će biti isplaćena američkim kupcima

Svaki američki građanin koji vozi Volkswagenov automobil upleten u veliku Dieselgate aferu biti će isplaćen u iznosu od 5000 dolara. Skandal koji je prošle godine izbio oko Volkswagenovog prikrivanja stvarne emisije štetnih plinova kod njihovih vozila mogao bi doći svome razrješenju.

dizelgate | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Kako bi izbjegli suđenje, Volkswagen bi ovakvo rješenje danas trebao predstaviti sucu Cherlesu Breyeru u San Franciscu. Ogromna brojka od oko 600.000 vozila upletena je u aferu, a VW pored navedene kompenzacije kupcima nudi popravak automobila ili njegov otkup po cijeni koju su kupci platili za vozilo.

dizelgate | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Novac koji će proizvođač automobila iz Wolfsburga morati izdvojiti kako bi sanirao štetu nastalu aferom sada raste na 7,6 milijardi eura, dok marketinški stručnjak Arndt Ellinghorst tvrdi kako će ukupni iznos koji će VW izgubiti u skandalu biti čak 30-tak milijardi eura. CEO Volkswagena, Matthias Muller, od jada se hvata za glavu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.