Početna Novosti 93 pregleda

Tehnološka alijansa: Mazda, Denso i Toyota udružili su snage

Toyota,Denso, Mazda
Vidi galeriju 1/4
Tehnološka alijansa: Mazda, Denso i Toyota udružili su snage Tehnološka alijansa: Mazda, Denso i Toyota udružili su snage Tehnološka alijansa: Mazda, Denso i Toyota udružili su snage Tehnološka alijansa: Mazda, Denso i Toyota udružili su snage

Tri velike japanske korporacije, Mazda, Toyota i Denso kao dobavljač dijelova za automobile, sklopili su ugovor o poslovnoj suradnji

Kako se pooštravaju zahtjevi za smanjenjem emisije stakleničkih plinova, proizvođačima auta sve više "gori pod petama" u smislu ubrzanog razvoja i pripreme električnih auta. A, kako bi ubrzale dolazak novih auta, te usput i smanjile troškove razvoja, tri su velike svjetske automobilske tvrtke potpisale sporazum o suradnji. U tehnološkoj alijansi su japanski automobilski divovi, Toyota i Mazda te Denso kao jedan od najvećih svjetskih dobavljača dijelova. Sve tri tvrtke dat će svoja znanja i prednosti sa svojeg područja ekspertize.

Toyota,Denso, Mazda | Author: Toyota foto: Toyota

U razvoju cijele game budućih modela električnih auta Toyota će sudjelovati posudbom platforme TNGA (Toyota New Global Arhitecture), Mazda će raditi plan izlaska modela i kompjutersko modeliranje dizajna, a Denso će sudjelovati u razvoju elektroničkih sklopova po kojima je poznat. Nesumnjivo je da će suradnja ove tri značajne svjetske autokompanije rezultirati vrhunskim električnim autima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.