Početna Novosti 413 pregleda

Tesla pod istragom FBI-a zbog lažiranja podataka o proizvodnji

FOTO: Rebecca Cook/REUTERS/Pixsell

Zbog sumnje u lažiranje podataka, koji se odnose na obujam proizvodnje Modela 3, FBI je pokrenuo kriminalističku istragu tvrtke Tesla

Author: Reuters foto: Reuters

Tesla sve poriče i čak negira postojanje bilokakvih protuzakonitih radnji u vezi s tvrtkom. Ova FBI-eva istraga nadovezuje se na aktivnosti koje je protiv tvrtke i Elona Muska pokrenula Američka komisija za vrijednosne papire, a cijela priča dobila je na zamahu nakon što su bivši Teslini zaposlenici svjedočili o nepravilnostima u tvrtki.

Tesla planira gradnju prve tvornice u Europi | Author: Tesla foto: Tesla

FBI uspoređuje izjave i iskaze tvrtke i Elona Muska o obujmu proizvodnje Modela 3 prošle godine, za koje vjeruje da je bilo nemoguće postići. Tesla je 2017. proizveo samo 2700 primjeraka Modela 3, uključujući 793 primjerka posljednjega tjedna. Razlog je to što je proizvodnja počela u srpnju te godine. Obećanih pet tisuća primjeraka Modela 3 proizvedeno je u lipnju ove godine.

Pala odluka: Tesla u Šangaju gradi tvornicu za 500.000 auta | Author: NOAH BERGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL foto: NOAH BERGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.