Početna Novosti 19 pregleda

Tesla povlači 90.000 Modela S zbog mogućeg kvara pojaseva

Tesla

Iako je samo na jednom autu bio problem s popuštanjem pojasa, prilikom čega nije bilo nesreće, Tesla je odlučila sve Modele S pozvati na servis i pregled pojaseva

Tesla Motors objavio je kako su se odlučili na povlačenje 90.000 vozila zbog pregleda i mogućeg popravka pojaseva koji u slučaju nesreće možda ne bi radili ispravno. Radi se o Modelu S, a na ovaj su se potez odlučili nakon jednog incidenta u kojem se vozačica požalila da je pojas  popustio dok se okrenula kako bi razgovarala s putnikom na zadnjem sjedištu. 

U Tesli su potvrdili ovaj problem i napomenuli da bi se to moglo dogoditi i u nesreći, a da u slučaju ove vozačice nije bilo nesreće ili ozlijeđenih, piše portal 24sata.

Kako prenosi TNW, ovo je potez na koji se kompanija sama odlučila, tj. nisu dobili direktivu nadležnih regulatora. Iz Tesle su rekli kako je ovo jedino vozilo u kojem su uočili ovaj problem te da su potom pregledali još 3000 vozila na kojima nije bilo slične greške. 

No, odlučili su pozvati sva vozila na pregled kako bi vidjeli da je sve dobro spojeno. 

Onima koji su zabrinuti oko statusa svog pojasa prije zakazanog vremena u servisu, poručuju da mogu sami provjeriti naglim povlačenjem donjeg dijela pojasa te da im to neće utjecati na inače zakazani servis.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.