Početna Novosti 1331 pregleda

Teslin Model 3 prodavaniji od Audija, BMW-a i Mercedesa

Tesla Model 3

U veljači ove godine na europskom je tlu prodano 1,14 milijuna novih automobila, što je pad za 1,3 posto u odnosu na isti mjesec lani. U istome razdoblju zabilježen je velik rast prodaje električnih vozila, čak 92 posto....

Tesla Model 3 | Author: 1redDrop foto: 1redDrop

Najprodavniji električni automobil u Europi, u veljači, bio je produkt američke kompanije Tesla, Model 3. Kupljeno ih je 3567 od ukupno 20.000 prodanih električnih vozila. Na drugome mjestu je Renault Zoe, a zatim slijede Nissan Leaf, BMW i3 i Hyundai Kona Electric.

Pala odluka: Tesla u Šangaju gradi tvornicu za 500.000 auta kasne Da bi na vrijeme isporučili vozila radnici Tesle moraju volontirati

Tesla Model 3 | Author: Tesla foto: Tesla

Osim što je najprodavaniji u Europi, u segmentu električnih vozila, ovaj je megapopularni 'zelenaš' prodavaniji i od nekih modela europskih velikana poput Audija A4, BMW-a serije 3 i Mercedesa C-klase. Valja uzeti u obzir i podatak da Model 3 još nije startao na tržištu u Velikoj Britaniji. U veljači je najprodavaniji auto bio VW Golf (31.769), na drugome mjestu je Renault Clio (26.062), a na trećemu VW Polo (22.610).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.