Početna Novosti 212 pregleda

Teslom se zabio u vatrogasce: "Nisam kriv, vozio je autopilot"

Tesla vatrogasci
Vidi galeriju 1/3
Teslom se zabio u vatrogasce: "Nisam kriv, vozio je autopilot" Teslom se zabio u vatrogasce: "Nisam kriv, vozio je autopilot" Teslom se zabio u vatrogasce: "Nisam kriv, vozio je autopilot"

Ovo nije prvi slučaj da neoprezni vozač automobila Tesla "kreativno" pokušava izbjeći kaznu za počinjene prekršaje, tvrdeći kako nije upravljao vozilom.

Iako se korištenje autopilota preporučuje uz pažnju vozača, izgleda kako vlasnici Teslinih modela zanemaruju upute pa se prilikom nesreće "vade" na to da nisu krivi, jer je vozilom upravljao autopilot. Najnoviji slučaj zbio se u Kaliforniji gdje se vozač pri brzini 105 km/h zabio u vatrogasno vozilo.

Tesla vatrogasci | Author: YouTube foto: YouTube

Po upitu policajaca vozač je izjavio kako se ne osjeća krivim jer je automobilom upravljao autopilot. Zanimljivo je što je samo dva dana prije zaustavljen vozač u alkoholiziranom stanju, koji se također pokušao izvući izjavom kako se ne osjeća krivim, jer nije on upravljao vozilom nego autopilot.  

Tesla vatrogasci | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.