Početna Novosti 406 pregleda

Novo partnerstvo: Toyota ulaže 500 milijuna dolara u Uber

Uber
FOTO: Nikkei Asian Review

Kako bi proširila partnerstvo i zajedno razvijala autonomna vozila, Toyota planira uložiti 500 milijuna dolara, odnosno 427 milijuna eura u Uber

Iz japanske tvrtke, jednog od najvećih svjetskih proizvođača automobila, stiglo je priopćenje u kojemu je navedeno kako bi partnerstvo Toyote i Ubera uključivalo ‘masovnu proizvodnju’ autonomnih vozila, koja će zatim biti dio Uberove mreže automobila za 'dijeljenje vožnje'.

Toyota i Uber | Author: Toyota / Uber foto: Toyota / Uber

Tako se ovim sporazumom vrijednost Ubera povećava, a ona bi približno iznosila oko 61 milijardu eura, usprkos tomu što tvrtka bilježi rast gubitaka. Analitičari smatraju kako je ovo partnerstvo način na koji obje tvrtke mogu dostići svoje konkurente na tržištu autonomnih vozila.

Toyota i Uber | Author: Toyota / Uber foto: Toyota / Uber

Tehnologija za autonomna vozila iz obje tvrtke bit će integrirana u Toyotina vozila. Flota će biti bazirana na Toyotinu modelu Sienna Minivan, a prva testiranja započet će 2021. godine

Toyota i Uber | Author: Toyota / Uber foto: Toyota / Uber

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.