Početna Novosti 92 pregleda

Turkmenistan zabranio crne aute jer predsjednik voli bijelu boju

1
Vidi galeriju 1/3
Turkmenistan zabranio crne aute jer predsjednik voli bijelu boju Turkmenistan zabranio crne aute jer predsjednik voli bijelu boju Turkmenistan zabranio crne aute jer predsjednik voli bijelu boju

Nesretnici koji posjeduju crne automobile bez prethodnog upozorenja suočavaju se sa zapljenom automobila, koje službenici potom odvoze na općinske deponije.

1 | Author: Trendolizer foto: Trendolizer

Da, dobro ste pročitali i ovo nije šala. Ovih dana u Turkmenistanu je na snagu stupio zakon prema kojemu su crni automobili ilegalni i u glavnome gradu Ashgabatu počela je zapljena takvih vozila. Do ove tragikomedije došlo je jer je turkmenistanski predsjednik Gurbanguly Berdimuhammedov zapravo praznovjerni razmaženi klipan koji voli bijele automobile. Predsjednik inače vozi zeleni Bugatti Veyron i diktira jednim od najopresivnijih režima na svijetu.

1 | Author: Trendolizer foto: Trendolizer

Cijela ova situacija bila bi smiješna, da nije toliko ekstravagantno mučna za stanovnike Ashgabata, koji, kao što pretpostavljate, baš ne plivaju u novcu. Nesretnici koji posjeduju crne automobile bez prethodnog upozorenja suočavaju se sa zapljenom automobila, koje službenici potom odvoze na općinske deponije. Ako žele svoj automobil natrag, moraju pristati na bojenje automobila u bijelu boju, a to je nešto što si prosječni stanovnik te države jedva može priuštiti.

1 | Author: Trendolizer foto: Trendolizer

Ali, to nije sve. Još 2015. godine uvoz crnih automobila u Turkmenistan bio je zabranjen, a ljudima je sugerirano da kupuju bijele automobile, jer “bijela boja donosi sreću”. Predsjednik Berdimuhammedov imao je i viziju kako će cijeli glavni grad prekriti mramorom, kako bi ostvario svoj san potpuno bijeloga grada.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.