Početna Novosti 2237 pregleda

U starome Porscheu 356 prevalio put dug 15.000 kilometara

Porsche 356

Japanski biznismen je Porscheom iz 1953. godine putovao od Japana do Njemačke

Porsche 356 | Author: Porsche foto: Porsche

Povodom 70 godina Porschea, Toshiyuki Suzuki, šezdesetogodišnji biznismen iz Japana, uputio se na put dugačak čak 15.000 kilometara. Modelom 356 iz 1953. godine prošao je kroz Južnu Koreju, Rusiju, Latviju, Litvu, Poljsku, Češku i Austriju prije nego li je kročio u Njemačku. Tako je 65-godišnji Porsche vraćen na mjesto svoga rođenja. Nekoliko dana bit će izložen ispred muzeja u Zuffenhausenu, a potom biti vraćen u Japan.

Porsche 356 | Author: Porsche foto: Porsche

Iako Suzuki ne govori dobro engleski jezik, saznajemo kako je već 38 godina veliki fan poznatoga njemačkog tvorca superautomobila, a svoj je prvi model kupio u dobi od 22 godine i otad vozi samo Porsche. Spomenuo je i da ga je za putovanja pratilo lijepo vrijeme, nije imao gotovo nikakvih problema kao i da je u jednome danu najviše prevalio 1050 kilometara. Zaista impresivno jer znamo kako to izgleda u mnogo modernijim, udobnijim novim automobilima i svjesni smo da je izuzetno teško, a kako li je tek automobilu starome 65 godina....

Porsche 356 | Author: Porsche foto: Porsche

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.