Početna Novosti 586 pregleda

Uberom od Pule do Osijeka: Na obali prevezli 170.000 turista

Uberom od Pule do Osijeka: Na obali prevezli 170.000 turista
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Turisti iz Velike Britanije, a potom Austrije i Francuske najviše su se u Hrvatskoj vozili Uberom, a najduža vožnja bila je od Pule do Osijeka, iako su većinom sve relacije kraće od 5 km

Usluge vožnje Uberom ovoga je ljeta, od 1. lipnja do 1. rujna, na hrvatskoj obali koristilo 170.000 turista, 47 posto više nego prošloga ljeta, a više od 90 posto tih turista već je imalo aplikaciju za takvu vrstu vožnje, izvijestili su iz Uberova ureda za jugoistočnu Europu.

Njihove usluge vožnje najviše su koristili turisti iz Velike Britanije, a potom Austrije i Francuske.

Uber | Author: The Daily Dot foto: The Daily Dot

Korisnici Ubera na obali su se ovoga ljeta uglavnom vozili na relacijama kraćim od pet kilometara, a najduža je vožnja u tome razdoblju bila na relaciji od Pule do Osijeka.

Među zanimljivostima glede vožnji po gradovima je i to što se Uber u Dubrovniku najviše naručivao za prijevoz do ili od gradskih zidina i autobusnoga kolodvora, a u Splitu do centra grada i jednoga velikog šoping-centra u tome gradu. U oba ta grada turisti koji su koristili Uber najviše su se odmarali na plažama, a među svima njima titulu najbolje romantične i turističke destinacije 'osvojio' je dubrovački Stari grad.

Ocjenjujući da je ovo ljeto i za Uber, kao i turističke djelatnike na obali, bilo uspješno te da ih sve čeka dobra posezona, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu Davor Tremac podsjeća kako je Uber ljetos, osim u Dalmaciji, bio prisutan i u Istri.

Uberom od Pule do Osijeka: Na obali prevezli 170.000 turista | Author: Grgo Jelavic/PIXSELL foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

"To što je više od 90 posto turista koji su na hrvatskoj obali ljetos tražili usluge Ubera već imalo aplikaciju za takvu vožnju, nama je pokazatelj to što stranci očekuju da im Uber bude dostupan i u Hrvatskoj i da ga vole koristiti. Rezultati turističke sezone još su jednom potvrdili važnost novoga Zakona o prijevozu u cestovnome prometu, koji svima omogućava da se jednostavno i sigurno kreću diljem zemlje", smatra Tremac.

Iz Ubera se doznaje da su zadovoljni i uslugom UberBOAT, odnosno Uberovim prijevozom brodovima, uglavnom gliserima, što su ovoga ljeta ponudili drugu godinu zaredom, a na početku sezone su krenuli sa 120 brodova. UberBOAT je ovoga ljeta zaplovio nekoliko stotina puta, a u 40 posto slučajeva korisnike je vozio na izlete do otoka u splitskome, dubrovačkom i šibenskom akvatoriju, zaključuju u Uberu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.