Početna Novosti 2 pregleda

Ultimativan odgovor Porschea na Teslu

PORSCHE MISSION E CONCEPT
Vidi galeriju 1/4
Ultimativan odgovor Porschea na Teslu Ultimativan odgovor Porschea na Teslu Ultimativan odgovor Porschea na Teslu Ultimativan odgovor Porschea na Teslu

Porsche Mission E Concept odgovor je na agresivnu Teslu, a donosi tehnologiju iz natjecateljskog bolida koj je osvojio prva dva mjesta na Le Mansu. Električni sustav snage 600 KS koristi napon od 800 volta i ima doseg 500 km

Porsche je na autosalonu u Frankfurtu ponosno pokazao Porsche Mission E Concept, studiju prvog u potpunosti električnog sportskog automobila sa četvora sjedala. U tipičnom Porsche dizajnu izvedenog iz legendarnog 'elfera' skriva se revolucionarni električni sustav pogona koji koristi napon od 800 volta i koji daje prave sportske performanse.

PORSCHE MISSION E CONCEPT | Author: Porsche foto: Porsche

Pogonski sustav raspolaže sa 600 KS, a kapacitet baterije je dostatan za doseg od 500 km. Pri tom super brzi punjač napuni bateriju na 80 posto za otprilike 15 minuta. Ova električna studija ima pogon na sva četiri kotača, ima upravljanje na sva četiri kotača, te s mjesta do brzine 100 km/h ubrza ispod 3,5 sekunde. Tehnologija je to koja je preuzeta iz modela 919 hybrid koja je pobijedila na Le Mansu. Fascinanatan sportski automobil u kupe obliku ima četvora vrata i četiri pojedinačna sjedala.

PORSCHE MISSION E CONCEPT | Author: Porsche foto: Porsche

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.