Početna Novosti 13 pregleda

Uz Google na pravom putu: Daje upute i dok ste bez veze

GOOGLE OFFLINE KARTE
Vidi galeriju 1/2
Uz Google na pravom putu: Daje upute i dok ste bez veze Uz Google na pravom putu: Daje upute i dok ste bez veze

I ranije smo mogli skinuti i pretraživati određeni dio karte u offline modu, ali sada nam Google nudi i opciju navigacije do lokacije te rad baš kao da smo na internetu

Skoro 60 posto cijelog svijeta još je bez internetskog pristupa, kaže Google, a čak i tamo gdje ga ima može biti loš. U činjenicu da brz i jednostavan pristup informacijama nije uvijek moguć možemo se i sami uvjeriti, a ne moramo ni otići daleko od gradova u kojima živimo. Ovo može biti velik problem kad pokušavamo naći pravi put u brdu, ili ako smo turist u stranom gradu. Zbog toga je Google u utorak objavio kako ćenapokon i njihove Karte dobiti mogućnost da vam nude punu navigaciju i dok niste povezani s internetom. 

Sve što trebate je skinuti određeni dio karte i kad ćete se naći na tom području, a nemate signala, Googleove karte trebale bi raditi kao i da ste online. I ranije smo mogli u ovom offline modu vidjeti određeni dio karte, ali sada ćemo dobiti upute do lokacije, možemo pretraživati odredišta, ali i dobiti podatke o radnom vremenu tvrtke koju tražimo.  U svakom slučaju ovo bi trebalo biti od najveće koristi turistima koji neće morati razmišljati o roamingu i količini podatak koja se možda troši. 

GOOGLE OFFLINE KARTE | Author: Google foto: Google

Da bi skinuli određeno područje u aplikaciji trebate samo kliknuti na skidanje na informacijama o tome mjestu ili možete dodati novu lokaciju odete li u Google Maps izborniku u vaša 'offline područja' i kliknete na znam '+'. Kad ste skinuli određeni dio karte, aplikacija će se automatski prebaciti u offline način rada ako je signal loš ili uopće nema veze. Ovu su opciju inače u Googleu predstavili u svibnju, a tek sada stiže na Android uređaje, dok će iOS korisnici još pričekati. 

No, ono na što treba paziti kod skidanja ovakvih karata je i količina podataka koju će vam one zauzeti u memoriji, osobito ako imate neki od jeftinijih Androida sa samo 4 ili 8 GB memorije. Offline verzija vaših karata ažurirat će se otprilike svaka dva tjedna kako bi podaci bili svježi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.