Početna Novosti 166 pregleda

Veliki jubilej: Škoda proizvela 20-milijunti automobil

1
Vidi galeriju 1/4
Veliki jubilej: Škoda proizvela 20-milijunti automobil Veliki jubilej: Škoda proizvela 20-milijunti automobil Veliki jubilej: Škoda proizvela 20-milijunti automobil Veliki jubilej: Škoda proizvela 20-milijunti automobil

Češki proizvođač automobila postoji od 1905., kada je proizvodnja prvih automobila započela u gradu Mladá Boleslav, a zanimljivo je da je čak 15 od 20 milijuna vozila Škoda proizvela u posljednjih 25 godina...

1 | Author: Skoda Storyboard foto: Skoda Storyboard

U bogatoj povijesti dužoj od stotinu godina češki proizvođač automobila stigao je do velikoga jubileja - dvadeset milijuna proizvedenih automobila. Kao dio Grupe Volkswagen, od 1991., Škoda je doživjela nevjerojatnu popularnost i prodajni uspjeh pa ne čudi to što je čak 75 posto automobila s proizvodnih traka sišlo u posljednjih četvrt stoljeća.

1 | Author: AutoEvolution foto: AutoEvolution

Jubilarni 20-milijunti primjerak bio je najnoviji model Karoq, novi Škodin adut u popularnome SUV segmentu. Škoda se posljednjih godina sve više okreće elektrifikaciji i novim tehnologijama, a to pokazuje stalnim novim konceptnim vozilima koja predstavlja na najvećim svjetskim salonima automobila. 

1 | Author: Škoda foto: Škoda

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.