Početna Novosti 78 pregleda

Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment

Arteon
Vidi galeriju 1/5
Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment Volkswagen novim Arteonom opasno cilja na premium segment

Lansiranje Arteona događa se točno godinu dana nakon prestanka proizvodnje posrnuloga Phaetona, a upravo novi Arteon treba podići VW-ove standarde luksuza i približiti se Audiju, BMW-u i Mercedesu...

Volkswagen Grupa u posljednjih nekoliko godina ima velike probleme, a upravo novim Arteonom planira popraviti imidž tvrtke koja je pretrpjela ogromne financijske posljedice nakon 'Dieselgate' afere.

Arteon | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Arteon cilja na kupce koji svoj auto traže duboko u premium segmentu, među modelima kao što su BMW serije 4 Gran Coupe ili Mercedes-Benz CLS, ali po nižoj cijeni. Volkswagen je upravo zbog toga krenuo u pravu 'ofenzivu', a glavno oružje, spomenuti Arteon, u prodaju će sljedeći mjesec u Njemačkoj.

Arteon | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Početna cijena premium limuzine je 34.800 eura, a upravo će time zaintrigirati maštu brojnim neodlučnim kupcima koji su u potrazi za luksuznom limuzinom po što manjoj cijeni. 

Arteon | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Ciljana prodaja za Arteon je 40.000 komada godišnje, a prve analize sugeriraju kako će se ta brojka i udvostručiti u narednih nekoliko godina. Usporedbe radi, za VW Phaeton jebilo zamišljeno da se prodaje u 20.000 primjeraka godišnje, ali se to u 14 godina proizvodnje nikada nije ostvarilo. Nadamo se kako će VW Arteon doživjeti bolju i uspješniju budućnost.

Arteon | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.