Početna Novosti 5197 pregleda

VW spustio cijenu električnog modela e-Up! skoro 4000 eura

e-Up!

Ovo je odlična prilika za sve kojima je ovaj automobil ipak bio mrvicu preskup, jer sada će ga moći nabaviti za samo 22.975 eura...

 

Naravno, ne smije se zaboraviti  da je ovo pojeftinjenje još uvijek rezervirano samo za domaće, njemačko tržište. No jasno je kako gotovo 23.000 eura i dalje nije malo novca. Ipak, realno je očekivati da bi i u Hrvatskoj Volkswagen mogao spustiti cijenu novog električnog mališana, što bi svakako povoljno utjecalo na brojne prijevozničke kompanije koje upravo traže ovakve male električne automobile po što nižoj cijeni. 

e-Up! | Author:

Preračunato u kune, novi električni Up! koštao bi 170.000 kuna. Dosad električni Volkswagenov mališan u Hrvatskoj je koštao oko 200.000 kuna, tako da bi pojeftinjenje bilo sasvim pozitivna stvar.

e-Up! | Author:

Podsjetimo, sadašnji električni Up! pokreće elektromotor s 82 'konja', koji razvija i 210 Nm okretnoga momenta. To mu omogućava ubrzanje do 'stotke' u 13 sekundi te maksimalnu brzinu do 130 km/h. Naravno, najbitnija stavka na električnim automobila je njihov domet, a e-Up! jednim punjenjem može prevaliti do 160 kilometara.

e-Up! | Author:

No Volkswagen je najavio poboljšanja ovog automobila za iduću godinu, tako da će novi i jeftiniji e-Up! imati i veći domet (nagađa se - oko 270 km).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.