Početna Novosti 61 pregleda

Vozimo li se u neispravnim autima i letimo li u neispravnim zrakoplovima?

1
Vidi galeriju 1/4
Vozimo li se u neispravnim autima i letimo li u neispravnim zrakoplovima? Vozimo li se u neispravnim autima i letimo li u neispravnim zrakoplovima? Vozimo li se u neispravnim autima i letimo li u neispravnim zrakoplovima? Vozimo li se u neispravnim autima i letimo li u neispravnim zrakoplovima?

Globalnu automobilsku, ali i industriju transporta općenito, pogađa novi skandal velikih razmjera, koji bi mogao utjecati na čak pet stotina tvrtki...

1 | Author: Chicago Tribune foto: Chicago Tribune

Sto godina stari industrijski div iz Japana, Kobe Steel, koji je jedan od vodećih dobavljača metalnih dijelova za transportnu industriju, optužen je da je lažirao specifikacije materijala po pitanju čvrstoće i izdržljivosti koje su tražili dobavljači.

1 | Author: Aviation International News foto: Aviation International News

Isprva su bili sporni proizvodi izrađeni iz aluminija i bakra, a potom su se sumnje proširile i na kvalitetu čelika. Optužbe o lažiranju idu i deset godina unatrag i riječ je o tisućama tona materijala. Među pet stotina tvrtki koje kupuju metalne dijelove od tvrtke KOBE nalaze se i velike automobilske marke poput Toyote, Mazde, Nissana, pa i Forda.

1 | Author: Iran Daily foto: Iran Daily

Veliki dobavljači tek evaluiraju sporne materijale, no zastrašujuće je što su kupci proizvoda Kobe Steela čak i kompanije poput Airbusa, Shinkansen željeznica pa i nuklearne elektrane. U Kobeu tvrde kako ne postoji prijetnja sigurnosti, a isto su potvrdili iz Airbusa. Vrijednost dionica japanske tvrtke pala je za 40 posto i izvjesno je da bi tvrtka mogla bankrotirati

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.