Početna Novosti 2202 pregleda

Najprodavanija limuzina ikad: Proizveden 30-milijunti Passat

Proizvodnja Passata počela je 14. svibnja 1973. godine u Wolfsburgu i označila je početak nove VW ere. Danas ga Volkswagen proizvodi u deset tvornica na trima kontinentima i prodaje ga na više od 100 tržišta

Proizvodnja je već u punome jeku u tvornici u Emdenu, gdje je 30-milijunti Passat upravo izašao iz  proizvodne hale. Prema tome, Passat je drugi najprodavaniji Volkswagen u povijesti, odmah iza Golfa, ali ispred Bube.

Volkswagen Passat GTE | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Volkswagen ponosno tvrdi i kako je Passat najvažniji obiteljski automobil na svijetu, ali i najprodavanija limuzina iz srednje klase na planetu. Jubilarni 30-milijunti Passat je GTE Variant hibrid u 'Pyrite Silver Metalic' boji, a bit će korišten kao testno vozilo za međunarodne prezentacije medijima.

Volkswagen Passat GTE | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

'Proizvodnja Passata počela je 14. svibnja 1973. godine u Wolfsburgu i označila je početak nove VW ere. Danas je Passat jedan od Volkswagenovih najvažnijih i najuspješnijih automobila, a 30 milijuna kupaca dalo je povjerenje upravo tomu VW-ovu automobilu. Trenutno Passat proizvodimo na trima kontinentima, u 10 tvornica, za više od 100 tržišta. To čini Passat globalnim bestselerom', komentirali su Ralf Brandstätter i Andreas Tostmann iz Volkswagena.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.