Početna Novosti 66 pregleda

Za novu limuzinu Fiat reinkarnirao popularno ime Tipo

Fiat Tipo
Vidi galeriju 1/2
Za novu limuzinu Fiat reinkarnirao popularno ime Tipo Za novu limuzinu Fiat reinkarnirao popularno ime Tipo

Fiat vraća u korištenje legendarno ime 'Tipo'. Radi se o trovolumenskoj limuzini sa četvora vrata. Isti automobil se u Turskoj prodaje pod imenom Fiat Agea

Fiat je potvrdio kako će za svoju novu limuzinu koristiti dobro znano ime 'Tipo'. Fiat je na autosalonu Istanbul International Autoshow koji se održao u svibnju 2015 pokazao kao svjetsku premijeru automobil Fiat Agea. Radi se o sedanu, trovolumenskoj limuzini sa četvora vrata, oblik karoserije koji je izuzetno popularan u Turskoj. Harmonijske linije i prepoznatljiv talijanski stil s puno prostora u unutrašnjosti glavne su odlike automobila Fiat Agea. Novi automobil Fiata u Turskoj će se prodavati pod imenom Fiat Agea, a na ostalim tržištima pod imenom Fiat Tipo.

Fiat Tipo | Author: FIAT foto: FIAT

Kompaktna limuzina rezultat je suradnje između Centro Stile FCA u Italiji i Tofaş R&D u Turskoj. Ima klasičan trodijelni oblik, sa četvora vrata i repom u obliku povećeg prtljažnika. Karoserija je dugačka 4,5 metra, široka 1,78 i visoka 1,48 metar uz međuosovinski razmak 2,64 metara te za svoje kompaktne dimenzije pruža maksimalan prostor u unutrašnjosti. Može prevesti pet osoba, a prtljažnik je obujma 510 litara.

Fiat Tipo pokreće paleta motora koju čine dva turbo dizelska motora s MultiJet direktnim ubrizgavanjem goriva i dva benzinska motora u rasponu snage od 95 do 120 KS. Za turbo dizelsku verziju navodi se prosječna potrošnja ispod 4 l/100km. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.