Početna Novosti 2831 pregleda

Zagrebu među prvima predstavljen Tesla Model 3

Na zagrebačkome Cvjetnom trgu predstavljeno je najiščekivanije vozilo na svijetu - Tesla Model 3

Dio je ovo projekta ‘Domovina Nikole Tesle’, a Zagreb je tako postao jedan od prvih europskih gradova u kojima se može upoznati Model 3, ali i Model S i Model X., povodom obilježavanja Europskoga tjedna mobilnosti 2018., posvećena održivome razvoju. Poruka koju Tesla želi poslati prezentacijom ovoga modela je da uz edukaciju i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila korist mogu imati svi, a posebno je važna njihova primjena u gradskim središtima, zbog smanjenja količine CO2 i buke.

Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Što se prije takva praksa počne primjenjivati, naša će zemlja dobiti priliku za otvaranje novih radnih mjesta i značajno jačanje vlastitih proizvodnih energetskih kapaciteta, kroz obnovljive izvore energije. Tako bi se smanjio trenutni veliki uvoz električne energije i zadržala značajna financijska sredstva unutar Hrvatske, zaključili su organizatori ove prezentacije.

Author: Marko Lukunic/PIXSELL foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.