Početna Novosti 416 pregleda

Žene na stazi: Adrenalinsko druženje na Grobniku uz Porsche

FOTO: Porsche

Na petodnevnom adrenalinskom druženju Women on Track, ove je godine sudjelovalo ukupno 175 sudionica

Povodom Dana žena, Porsche je organizirao događaj na kojem je okupio inspirativne žene iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Uzvanice su tako, četvrtu godinu za redom, imale priliku doživjeti nezaboravno iskustvo na trkaćoj stazi Grobnik kao dio vozačkog programa Porsche Experience u posebnom izdanju Women on Track. Na petodnevnom adrenalinskom druženju, ove je godine sudjelovalo ukupno 175 sudionica!

Kroz inicijativu SHIFT, Porsche nastavlja podržavati žene i stavljati fokus na promicanje ženske jednakosti i jačanje međusobne podrške. “Iznimno smo ponosni jer već četvrtu godinu za redom okupljamo žene iz različitih sfera biznisa, ali i životnih poglavlja. Spajamo različite generacije i karaktere koje zajedno pomiču vlastite granice dokazujući jedno – žene smo i zaista možemo sve”, istaknula je Silvija Berger, Porsche Brand Manager za Hrvatsku.

Author: Porsche foto: Porsche

Sudionice su imale priliku pokazati svoje vještine, ali i hrabrost, vozeći najmoćnije Porsche automobile. Time su dokazale kako imaju svoje mjesto u auto-moto svijetu, rušeći ustaljene stereotipe i granice. Pod mentorstvom iskusnih međunarodnih Porsche instruktora, sudionice su vozile 20 različitih modela, uključujući 718 Cayman GT4 RS, 911 Carrera GTS Coupe, Macan GTS, Taycan Turbo, 911 Carrera Turbo S, Panamera 4 E-Hybrid, i uvjerile se u sportske performanse, udobnost vožnje i prilagodljivost terenu koju ovi automobili nude. Svoj natjecateljski duh i hrabrost imale su priliku pokazati tijekom slalom vožnje, ali i ostalih vježbi koje su uključivale off-road, launch control te vožnju dvosjeda, limuzina i SUV-a na trkaćoj stazi. Za sam kraj druženja, dodatna doza adrenalina postignuta je taxi lapom s instruktorima i Nensi Terčić, ženom koja drži rekord na Grobniku u ženskoj kategoriji za cestovna vozila. Taxi lapovi su najbrže vožnje trkaćom stazom gdje su zaista osjetile što znači izraz “otpustiti sve kočnice”.

Author: Porsche foto: Porsche

Ovaj događaj nije samo slavlje ženske snage, već i podsjetnik da su njihova hrabrost, vještine i odlučnost ključni elementi za ostvarenje snova te da nikada ne zaborave slaviti svoje pobjede, baš kao što su to radile ovih dana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.