Početna Off 6 pregleda

Apple otkriva svoje planove oko samovozećih automobila

Apple

Iz Applea su rekli kako su pismo regulatorima poslali zbog velikih ulaganja u strojno učenje i automatizirane sustave i da žele pomoći u definiranju najboljih pravila

O tome se nagađa već nekoliko godina, ali Apple je sada po prvi puta potvrdio da ulažu u tehnologiju oko samovozećih automobila. U pismu američkim regulatorima rekli su kako su 'uzbuđeni oko potencijala automatiziranih sustava u mnogim područjima, pa i u transportu'. Dodaju i kako samovozeći automobili mogu imati i veliki utjecaj na društvu. 

Apple | Author: Auto start foto: Auto start

Iako Apple nije govorio javno o planovima oko takvih vozila, čak je i Ford najavio da ih planiraju imati na cesti 2021. godine te da rade pod pretpostavkom da i Apple radi na takvim vozilima, piše BBC. Iz Applea su rekli kako su pismo regulatorima poslali zbog velikih ulaganja u strojno učenje i automatizirane sustave i da žele pomoći u definiranju najboljih pravila. U pismu tako savjetuju da ne bude previše pravila pri testiranju kako bi stare tvrtke i novajlije imali jednak tretman. 

Apple | Author: Auto start foto: Auto start

Oni su i za to da se dijele podaci o sudarima i bliskim susretima kako bi se izradila bolja slika i bolji sustavi. Naravno, sugeriraju da se ne ugrožava privatnost pojedinaca pri korištenju tih podataka. No u pismu ne navode planiraju li i oni izraditi automobil, a nagađa se da su se odlučili za razvoj samih sustava, ali ne i proizvoda poput automobila.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.