Početna Off 8 pregleda

'Automobili su strojevi smrti, ljudima će zabraniti da ih voze'

ELON MUSK ZAGOVARA AUTE BEZ VOZAČA

Jako je rizično ljudsko biće posjesti za stroj smrti od dvije tone - kaže Musk dodavši da je prelazak na aute bez vozača spor zbog jake automobilske industrije

Kako piše 24sata.hr kad se automobili bez vozača u potpunosti usavrše, vozila za čije su upravljanje potrebni ljud vjerojatno će biti zabranjena, rekao je Elon Musk, osnivač Tesla Motorsa. Musk smatra kako su automobili koji se oslanjaju na ljude opasni i da će jednog dana postati zastarjela tehnologija, prenosi Independent.

- To je preopasno, jako je rizično ljudsko biće posjesti za stroj smrti od dvije tone - kaže Musk dodavši da je prelazak na aute bez vozača spor zbog jake automobilske industrije koja gura svoje interese.

Do prelaska na automobile bez vozača moglo bi proći još najmanje 20 godina pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da su njihovi proizvodni kapaciteti ograničeni.

Muskova kompanija Tesla Motors u posljednje je vrijeme na svoje automobile dodala neke napredne funkcije poput "autopilota" i senzora no svi ti dodaci još dugo neće postati standard u automobilskoj industriji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.