Početna Off 62 pregleda

Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu

CADILLAC 341A TOWN SEDAN - AL CAPONE (1928.)
Vidi galeriju 1/5
Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu Blindirani automobil najpoznatijeg gangstera na svijetu

Originalni blindirani Cadillac 341A Town Sedan iz 1928. koji je vozio legendarni gangster Al Capone je restauriran i ima vrijednosti oko 650.000 dolara (video)

Al Capone je svjetski poznat gangster, kriminalac posebnog kova. Uz njega su vezana ubojstva i švercanje, ali malo je poznato kako je istovremeno bio filantrop. Bio je neosporno negativna osoba koja je u svoje vrijeme postala planetarno poznata. Zbog svog opasnog posla i života koji je živio, koristio je mnogobrojne automobile i to obavezno blindirane, što je u njegovo vrijeme uglavnom značilo otporne na metke.

Cadillac 341A Town Sedan iz 1928. ima stakla debela 2,54 cm, debele čelične ploče u kombinaciji s velikim količinama azbesta, koja je uklonjena pri prvom obnavljanju automobila prije 50 godina. Cadillac je bio izložbeni eksponat muzeja u Velikoj Britaniji, Kanadi i u Smoky Mountain Car Museum u Tennessee koji je bio vlasnik ovog Cadillaca do 2006. Originalni blindirani automobil Cadillac iz 1928. godine koji je Al Capone vozio prije devet godina prodan je za iznos od 621.500 dolara, što nam se i ne doima prevelika cifra.

CADILLAC 341A TOWN SEDAN - AL CAPONE (1928.) | Author: RM Auctions foto: RM Auctions

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.