Početna Off 159 pregleda

Britanski premijer se snimao bez pojasa. Dobio kaznu

FOTO: Youtube

Sunak je dobio kaznu od 100 funti (114 eura), no ona može porasti na 500 funti ako se kazana ne plati odmah te slučaj završi pred sudom

Britanski premijer Risi Sunak dobio je ovih dana kaznu jer tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Sunak je uhvaćen nakon što je na Instagramu objavio video na kojem se obraća građanima sa stražnjeg sjedala automobila.

Iako nije imenovala Sunaka, policija Lancashirea objavila je danas poslijepodne na Twitteru da je "42-godišnjem muškarcu iz  Londona izdala kaznu nakon što se na društvenim mrežama pojavio video koji prikazuje osobu, koja kao putnik u automobilu u pokretu nema vezan sigurnosni pojas..”

U nedavnom videu koji je objavio Sunak, može se vidjeti kako se okreće prema kameri dok govori o vladinoj politici. U snimci se jasno vidi kako nije vezan sigurnosnim pojasom, a mnogi su to zamijetili i reagirali što je na kraju dovelo do istrage lokalne policije.

Sunak je dobio kaznu od 100 funti (114 eura), no ona može porasti na 500 funti ako se kazana ne plati odmah te slučaj završi pred sudom.  Predstavnik ureda premijera rekao je da Sunak "u potpunosti prihvaća da je ovo bila pogreška i da se za to ispričao", prenosi BBC. Dodali su da namjerava platiti kaznu, što će morati učiniti u roku od 28 dana.

Naravno da sve nije prošlo bez reakcija premijerovih političkih suparnika. Laburistička stranka je, na primjer, optužila premijera da ne zna kako koristiti “svoj pojas i svoju debitnu karticu, isto kao što ne zna upravljati ekonomijom i državom", piše The Guardian.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.