Početna Off 18 pregleda

Budućnost je stigla: Na ceste u Singapuru taksiji bez - vozača

nuTonomy

Budućnost je, čini se, stigla prije nego što smo joj se nadali. Ukoliko se trenutno nalazite u Singapuru, možete naručiti taksi bez vozača i među prvima uživati u jedinstvenom iskustvu...

NuTonomy, startup iz Massachusettsa, upravo je u Singapuru lansirao svoju taksi službu koja se drastično razlikuje od svih ostalih taksi službi na svijetu - njihovim će automobilima naime upravljati računalo, a ne vozač.

NuTonomy i singapurske vlasti sporazum su potpisale još u srpnju, a testiranje su započeli u travnju ove godine. Zasad su u funkciji dva taksija, a tvrtka se nada da će ih do kraja godine biti barem 10 do 12. Za sve one koji automobil prizovu aplikacijom vožnja će biti besplatna u zamjenu za ocjenu i opis usluge i cijelog iskustva vožnje.

nuTonomy | Author: nuTonomy foto: nuTonomy

Iako automobilima neće upravljati čovjek, u njima će u svakom trenutku biti tzv. 'sigurnosni inžinjer', čovjek koji će promatrati kako se automobil ponaša u prometu i eventualno reagirati u nepredvidivim situacijama. U isto vrijeme, Uber, Ford i BMW užurbano rade da i oni na prometnice što prije puste svoje automobile bez vozača.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.