Početna Off 5880 pregleda

Električni automobil završio pod vodom i zapalio se

FOTO: YouTube

Nikada nismo vidjeli da se neki automobil nakon što je završio u vodi zapalio i nastavio gorjeti

Čestop smo viđali video zapise u kojima automobili završavaju pod vodom nakon neuspješnog pokušaja spuštanja čamca ili jet skija u jezero ili more. No nikada nismo vidjeli da se neki automobil nakon što je završio u vodi zapalio i nastavio gorjeti. Upravo to se dogodilo s ovom Teslom Model X nakon što je završila u moru. 

Incident se dogodio prošlog mjeseca, kada je vozačica Tesle pokušala spustiti jet ski umore. Na YouTubeu je objavljen video na kojem se ne vidi sam tijek nesreće, no vidljiv je maleni dio automobila koji viri iz mora iz kojeg izlazi plamen. Oko automobila voda je uzburkana i iz nje izlazi dim  kao posljedica velikog požara koji se događa ispod vode. 

Neidentificirana osoba u videu tvrdi da je žena koja je vozila Model X ostala zarobljena u vozilu nakon što je auto skliznuo u more. Naknadno joj je u pomoć priskočio suprug koji je bio na jet-skiju i spasio je iz automobila. 

Nejasno je zašto je Model X počeo kliziti u vodu, no vatrogasci su izvijestili da je "vozilo izgubilo trakciju i skliznulo s obale u more". Izvijestili su i da je slana voda tada reagirala s elektronikom, uzrokujući kratki spoj i izazivajući požar koji je gorio dulje vrijeme.

"Vatra je gorjela pod vodom dok se nije sama ugasila. Čak i tada, trebalo ga je vozilo pažljivo utovariti na poseban nosač, a nakon toga ga je vatrogasno vozilo prevezlo do skladišta, gdje će ga držati izolirano nekoliko dana zbog mogućnosti da se vatra ponovo razbukta", objavili su vatrogasci na Facebooku. U nesreći nije bilo ozlijeđenih. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.