Početna Off 13 pregleda

Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu

Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu
Vidi galeriju 1/3
Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu

Googleov projekt samovozećih automobila prerastao je u kompaniju Waymo koja će razvijati sustave, a sada sa Chryslerom šire flotu za 100 novih obiteljskih monovolumena

Google je svoje samovozeće automobile dosad testirao s malenim automobilima i velikim Lexusima, no cijeli projekt se proširio i postao zasebna kompanija Waymo. Upravo će Waymo uskoro značajno proširiti flotu samovozećih automobila sa 100 novih monovolumena, a radi se o prerađenom Chrysleru Pacifici.

Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu   | Author: Waymo foto: Waymo

Chrysler je preradio pogon, ovjes i elektroniku hibridne Pacifice te zajedno s inženjerima Wayma rade na novom autu. Waymo će ih opremiti senzorima i računalima koji će obrađivati sve podatke o stanju oko vozila, ali i dalje razvijati platformu za samovozeće automobile.  

Google proširio flotu sa 100 monovolumena na autopilotu   | Author: Waymo foto: Waymo

Google je prošli tjedan objavio da će Waymo, kao nova kompanija pod Alphabetom, dalje razvijati samovozeće sustave, a u konačnici ih licencirati drugim proizvođačima automobila. Uz 60 postojećih vozila, flota od 100 novih naprednijih automobila zasigurno će im ubrzati te napore i drastično povećati količinu podataka koje proizvode u razvoju sustava. Samovozeće Pacifice na cestu stižu sljedeće godine. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.