Početna Off 1321 pregleda

Hakirali Teslu Model 3 pa ga za nagradu odvezli kući

PWN2OWN natječaj
FOTO: The Verge

Čini se kako se danas definitivno isplati biti haker jer je, naprimjer, pobjednički dvojac u dva dana osvojio i Teslu Model 3 i 375 tisuća dolara

NIJE ŠALA Izazov: Ako uspijete hakirati Teslu Model 3, vaš je!

Početkom godine pisali smo o sigurnosnoj konferenciji za hakere 'Pwn2Own' koja ima jedno i vrlo jednostavno pravilo – osvajaš ono čiju zaštitu probiješ. Dok je u pravilu riječ o povećim novčanim nagradama, američki Tesla je ponudio svoj Model 3 onome tko uspije 'probiti' njegovu zaštitu, jer se smatralo da to nije nimalo lak zadatak. 

Author: Pawn2Own foto: Pawn2Own

No dvojac Amat Cama i Richard Zhu su putem Teslinog ugrađenog internetskog pretraživača, na info-zabavnom sustavu, izveli vlastiti programski kod te prikazali određenu poruku na ekranu. Samo ovakav 'mali' hakerski napad je bio dovoljan da ovaj dvojac osvoji automobil, a osim Teslom 3, nagrađeni su i s 35 tisuća dolara

Author: Auto start Arhiva foto: Auto start Arhiva

Zna se kako Tesla redovito plaća hakerima otkrivanje slabih točaka u području sigurnosti vozila, jer se takvim 'napadima' evidentiralo barem 300 takvih slabih točaka za koje je Tesla ponudio nagrade u rasponu od 100 do 13 tisuća eura.

Čini se kako se danas definitivno isplati biti haker, jer je upravo ovaj dvojac u samo dva dana osvojio i Teslu Model 3 i 375 tisuća dolara, kroz različite projekte. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.